Elfelejtett jelszó

Az ellenőrző kódot elküldtük a megadott e-mail címre!

Bejelentkezés szükséges!

Nincs még fiókja? Regisztráljon!

Tovább regisztráció nélkül*

* Amennyiben nem regisztrál oldalunkra, a következő alkalommal ismét meg kell megadnia számlázási és szállítási címét. Továbbá nem láthatja eddigi számláit, megrendeléseit és egyéb fontos információit a felhasználói fiókjában.

Létező e-mail cím!

GY.I.K.

Általános

Kérhetek biztosítást a küldeményemre?

Igen, az összes partnerünknél lehetőség van felülbiztositásra.

További információk a Partnereink menüpontban.

Megrendelés után milyen teendőim vannak?

Miután sikeresen kifizette megrendelést, munkatársaink elkészítik a fuvarlevelet, amit önnek email-ben küldenek el. Ezt ki kell nyomtatnia és a csomagre fel kell ragasztani.

Amennyiben az Európai Unión kivülre(Export), valamint Unión kivülről(Import) történik a csomagküldés, úgy vámköteles küldeményről van szó, így vámdokumentáció kiállítása szükséges.

Nyomtatóra szükségem lesz?

Nem minden esetben van szükség nyomtatóra.
 

Mikor és ki veszi fel a csomagomat?

A fuvarlevél elkészülte után, a választott futárszolgálat munkatársa a megjelölt napon 8 és 17 óra között fogja felvenni csomagját. Az esetek többségében telefonos egyeztetés is történik.

Mi történik ha nagyobb súlyú és/vagy méretű a csomagom, a megrendelésnél megadottnál?

Amikor a futárcég munkatársa felveszi csomagját, a futárnak nincs lehetősége lemérnie, viszont a fuvarozó depójába érkezéskor minden csomagot lemérnek. Amennyiben eltérés van a fuvarlevélben megjelölt adatokkal, a futárcég kiszámlázza a plusz költséget, amelyet a Megrendelőnek kell megtérítenie.

A valótlan csomagadatokért az Amerika Express Kft. nem vállal felelőséget!

Hol tudom nyomonkövetni a küldeményem?

Navigáljon a Nyomonkövetés menüpontba, majd az adott fuvarózóhoz irja be a fuvarlevélszámot, majd kattintson a Követés gombra.

Kiszálltási címmódosításra van lehetőségem?

Igen, viszont ha a futár már felvette a küldeményt a címmódosítás plusz költséggel jár, amit a kézbesítéskor kell a futárnak fizetni.

Lehet-e módosítani a szállitási szolgáltatást?

A fuvarlevél elkészülte vagy a felvétel előtt van lehetőség módosításra, viszont ha a küldemény megkezdte az útját, már nincs lehetőség rá.

Mikor van szükség vámkezelésre?

Amennyiben az Európai Unión kivülre (Export), valamint Unión kivülről (Import) történik a csomagküldés, úgy vámköteles küldeményről van szó, tehát vámdokumentáció kiállítása szükséges.

Az Európai Unión belüli küldemények nem vámkötelesek!

A vámkezelés minden esetben az ügyfél által megadott adatok alapján történik, így ha az ügyfél valótlan adatokat ad meg, majd ebből jogi kötvetkezmények és esetleges késedelem adódik, melyekért az Amerika Express Kft. nem vállal felelősséget.

Mi az a térfogatsúly és mikor alkalmazandó?

A futárcégek volumetrikus súly alapján dolgoznak, vagyis a térfogatsúly a mérvadó, ez a gyakorlatban azt jelenti, ha a küldeménye valós súlya kisebb mint a térfogat súlya, akkor a térfogatsúllyal kell számolni.

A térfogatsúly számítása fuvarozóként eltérő, további információk a Partnereink menüpontban.

Veszélyes áru szállítására van lehetőség?

Igen, viszont csak korlátozott mennyiségben.

Ha ilyen küldeményt szeretni feladni, megrendelés előtt vegye fel velünk a kapcsolatot.

Mivel foglalkozik az Amerika Express?

Cégünk fő profilja, a termék beszerzés és szállítások teljes körű lebonyolítása. Legyen szó exportról, importról, esetleg 3. országos szállításról, csomagtovábbításról illetve magánszemélyek és cégek részére termék beszerzésről, külföldi telephely szolgáltatásról, forduljon hozzánk bizalommal. További információkért látogasson el a Hogyan Működik menüpontba.

Miért érdemes regisztrálnom?

A regisztráció számos előnnyel jár, ugyanis így használni tudja az összes szolgáltatásunkat, ingyenes vagy havidíjas formában.

Regisztráció nélkül milyen funkciók érhetők el?

Csak a szállitás megrendelés szolgáltatásunk érhető el. Ha később regisztrálni kíván akkor email cím azonosság esetén láthatóvá fognak válni a korábbi megrendelések.

Hogy miről kell lemondania regisztráció nélkül? Telephely szolgáltatások, számlázási és szállítási cím elmentése, régebbi megrendelések áttekintése, online számlák, stb.

Milyen tagságok közül választhatok regisztrációnál?

Regisztrációnál döntenie kell, hogy milyen tagságot választ. Kettő fajta tagság elérhető jelenleg: Basic és Pro. A Basic tagság ingyenes, ezt azok számára ajánljuk akik ki akarják próbálni szolgáltatásainkat, továbbá akik havonta csak pár alkalommal használnák szolgáltatásainkat. A Pro tagságot mindazon ügyfeleinknek ajánljuk akiknek kevésnek bizonyulnak a Basic tagság adta lehetőségek, valamint havi szinten rendszeresen használnák szolgáltatásainkat.

Mennyibe kerül a "Pro" tagság?

"Pro" tagságunk havidíjas szolgáltatásként érhető el, ennek díja 4.000Ft + ÁFA/hó.

Mit érdemes külföldről vásárolni?

Az online kereskedelem évről-évre egyre jobban terjed, ennek köszönhetően új kapuk nyílnak az online vásárlók előtt. Az külföldi vásárlás is egyre nagyobb teret hódít, mivel a termékpaletta szinte. A mi segítségünkkel ön előtt is kitárul a világ és bárhonnan bármit vásárolhat a világból.

Mi derül ki a vevői véleményekből?

Az ön elégedettsége szolgáltatásunkkal.

A visszajelzések munkánk hitelességét és megbízhatóságát tükrözik, itt tudja megnézni az összesített értékelésünket, ami négy tényezőből áll: termék állapota, kommunikáció, szállítási idő, árak. Az egyes tényezők értékelései külön-külön is megtekinthetőek.

Szolgáltatások

Mi az a "Futárszolgálat igénylése"?

Ezen szolgáltatásunk lényegében egy nemzetközi gyorsfutárszolgálatot takar. Legyen szó dokumentumról, papírdobozról, raklapról vagy speciális csomagról, bármit eljuttathat a világ bármely pontját és fordítva.

További információk a Hogyan működik menüben.

Mi az a "Levél- és csomagtovábbítás"?

Ezen szolgáltatásunk rendkívüli lehetőséget ad arra, hogy az ön által megrendelt termék(ek) eljussanak gyorsan, biztonságosan és kedvező áron érjenek célt. Ehhez nincs más dolga mint regisztrálni és azonnal elérhetőek lesznek telephelyeink a világ számos pontján, melyekre megrendelve a termék(ek)-et, könnyedén továbbíthatja azt az ön által megadott kézbesítési helyre.

További információk a Hogyan működik menüben.

Mi az a "Csomagegyesítés"?

Ezen szolgáltatásunk azért jött létre, hogy ön még kedvezőbb árakon tudjon szállíttatni telephelyeinkről. Gondoljon csak bele, mi éri meg jobban? Feladni 5db csomagot azonos helyre vagy 1db nagy csomagot? A válasz egyszerű: 1db nagyobb csomag! Válassza ki az összecsomagolandó termékeket, mi pedig a lehető leggazdaságosabb papírdobozba összecsomagoljuk azokat és továbbítjuk önhöz!

További információk a Hogyan működik menüben.

Mi az a "Személyi asszisztens"?

Ezen szolgáltatásunk még könnyebbé teszi az ön számára a vásárlást. Egyszerűen csak bízzon meg minket adott termék(ek)/szolgáltatás(ok) megvásárlásával és mi mindent elintézünk ön helyett. Az így megrendelt termék(ek) a választott telephelyre kerülnek be.

További információk a Hogyan működik menüben.

Megrendelés

Mely oldalakról tudok rendelni?

Szinte bármelyikről! A legkedveltebbek az eBay és az Amazon. Természetesen ezeken felül számtalan webshop áll az ön rendelkezésére szerte a világon, ahonnan a vágyott terméket/ket beszerezheti.

Mi a megrendelés menete?

Első teendő az árajánlat kérése, melyet gyorsan feldolgozunk. Visszajelzésünket követően önnek 24 óra áll a rendelkezésére, hogy elfogadja vagy elutasítsa azt. Amennyiben elfogadja, e-mailben fog kapni egy értesítést a további teendőkről. Ha megrendelése sikeresen lezárul, nincs már hátra, minthogy ossza meg velünk visszajelzését szolgáltatásunkról.

Mire figyeljek a termékmegrendelési árajánlat kérésnél?

Fontos hogy valós (termék neve, színe, cikkszáma, hivatkozás, stb.) adatokkal töltse ki a mezőket, mert csak úgy tudjuk pontosan beazonosítani a kívánt terméket. Erre nagyon ügyeljen!

Hogyan tudok árajánatot kérni?

Egyszerűen csak menjen az Árajánlat menüpontra, válassza ki hogy termékmegrendelési vagy szállítási árajánlatot szeretne kérni, töltse ki az üres mezőket, és küldje el ajánlatkérését.

Mivan ha rossz árajánlatot küldtem el?

Nincs semmi probléma. Elküldheti ismételten az árajánlatot kijavítva, a megjegyzésben feltültetve, hogy az előző ajánlat téves vagy hibás volt, vagy emalit ír nekünk arról, hogy az ajánlat hol és miként kerüljön módosításra.

Hogyan tudom módositani a rendelésem?

Módosításra csak akkor van lehetőség ha ön megkapta az árajánlatunkat. Ekkora talál egy módosít gombot, melyre kattintva az oldal elnavigálja a kapcsolat menüpontra. Itt önnek csak annyi a dolga hogy leírja a megjegyzésbe hogy mit szeretne módosítani.

eBay-ről szeretnék rendelni, mire figyeljek?

Amennyiben az eBay-ról szeretne vásárolni, csak és kizárólag a Buy it Now-s, vagyis "azonnali vételes" hirdetéseket nézze. A licitesekkel csak abban az esetben foglalkozunk, ha termék ára 1500 dollár felett van.

Mit kell tudni a licites termékekről?

Licites termékkel csak akkor foglalkozunk ha a termék összege 1500 dollár felett van. Ebben az esetben egyedi megegyezés alapján történik a megrendelés, melyről erről e-mailben kap tájékoztatást.

Mik a feltételei az Ázsiai megrendeléseknek?

Elsődleges cél a biztonságosság! Ezért csak olyan helyekről rendelünk melyek 100%-ban megbízhatóak. A vevő kérésére természetesen rendelünk bárhonnan, viszont ekkor garanciát nem vállalunk, valamint a vételár 100%-át előre kell kifizetni.

Szállítás

Kérhetem utánvétesen a megrendelt árut itthon?

Igen, utánvétes csomagot Magyar Posta és DPD futárral lehet kérni. Ennek árait az Árajánlat menüpontban a fizetési mód kiválasztása után tudja megnézni.

Mely országokból tudok rendelni?

Gyakorlatilag bármelyikből. USA, Kanada, Anglia, Ausztrália, Kina, Hong-Kong csak hogy a legkedveltebbeket említsük.

Honnan fog érkezni a csomagot hozzám?

Minden esetben Magyarországról.

Mennyi idő alatt érkezik meg a megrendelt termék?

Tengerentúlról 1-2 hét az átfutási idő, ha raktáron van a termék. Ázsiából 2-4 hét az átfutás, európai országokból pedig 2-4 munkanap.

Van-e utánvét Amerikában?

Nincs, ott mindent előre kell kifizetni.

Milyen szállítási határidővel dolgoznak Amerikában?

Általában 1-5 munkanap a kézbesítés, átlagosan ez gyakorlatilag 3-4 munkanap.

Magyarországon mivel történik a kézbesítés?

Magyar Posta és DPD futárral.

Mennyibe kerül a postaköltség Magyarországon?

Személyes átvétel esetén ingyenes.

Előreutalás vagy utánvét esetén az aktuális árakról az ajánlatkérés menüpont alatt, vagy kollégáink segtségével tájékozódhat.

Kérhetek személyes átvételt?

Igen, Debrecenben.

Kérhetem utánvétesen a megrendelt árut itthon?

Igen, természetesen. Bár a szolgáltatás magas ára miatt érdemes tájékozódni más, költséghatékonyabb fizetési módjainkról.

Mi a teendő ha szállítás közben megsérül az áru?

Sajnos a szállítás során keletkezett sérülésekért felelősséget nem tudunk vállalni. Fennállásunk óta még soha nem sérült meg semmi, köszönhetően a professzionális csomagolásnak.

Intéznem kell-e bármit is a csomaggal?

Nem, mindent mi intézünk, önnek csak az átvételről kell gondoskodnia.

Mi történik ha a termék nem érkezik meg a becsült kézbesítési időpontig?

Ez a tényező a nemzetközi szállítástól függ. Az EMS világ szinten 3-5 munkanapra vállalja a szállítást, viszont ez egyes esetekben növekedhet ha véletlen eltéved a csomag. A maximális kézbesítési idő 60 munkanap. Volt már arra példa, hogy Romániába, Norvégiába vagy Izlandra került egy csomag, ilyenkor általában +1.5 hetes csúszással lehet számolni. Semmilyen kártérítési összeget nem lehet követelni a szállítócégtől, mivel az apróbetűs részben feltüntetik, hogy 60 munkanap a maximális átfutási idő. Ilyen esetek csak rendkívűl ritkán fordulnak elő. A másik késleltetési tényező a vámhivatal lehet. Általában a csomag beérkezését követően 1-2 munkanap szükséges ahhoz hogy megvizsgálják a csomagot. Ha mindent rendben találnak átlagosan további 2 munkanap szükséges a kézbesítéshez.

Hol találom a szállítási árakat?

A főmenüben a Szállítási árak menüpontban. Itt válassza ki, hogy futáros megrendelésről van szó vagy telephelyes ár kalkulálásáról. Futár esetén válassza ki, hogy hova szeretne csomagot küldeni, illetve adja meg a csomagadatokat. Telephely esetén is hasonló a módszer, először kiválasztja hogy melyik telephelyről kíván szállítani, majd a csomagadatok megadása után az árak kilistázódnak.

Mit jelent a "Futáros" opció?

Ez csomagfeladást jelent, belföld, export, import, és 3. országos szállítás esetén. Ezekben esetekben a szállítmányozó cég futára veszi fel öntől vagy a felvételi helyről a küldeményt, majd kézbesít azt a rendeltetési helyére.

Mit jelent a "Telephelyes" opció?

Telephelyeinkről való szállítást Magyarországra. Egyelőre még csak Magyarország lehet a célország, de hamarosan elérhető lesz az összes ország.

Hogyan rendelhetem meg a csomagszállítást?

- Navigáljon a Szállítási árak oldalra, majd a Futáros opció kiválasztása után adja meg a küldeményének adatait, majd kattintson a "Mutasd a legjobb ajánlatokat" gombra.

- Ezután alul megjelennek az elérhető szállítási módok, melyből kiválasztva a legszimpatikusabbat kell a megrendel gombot választani.

- A következő lépés a küldemény tartalmának és értékének megadása, továbbá az extra szolgáltatások kiválasztása.

- Aztán a váminformációs rész következik. Ez csak abban az esetben jelenik meg ha a küldemény az EU-n kivülről érkezik vagy kivülre megy, egyéb esetben nem jelenik meg.

- Majd jadja meg a felvételi és kézbesitési cimeket, a tervezett felvételi időpont kiválasztásával.

- A számlázási adatok megadása a kövekező lépés.

- Ezt követően áttekinthetjük rendelésünk minden adatát, majd ha mindent rendben találunk kattinthatunk a rendelés leadása gombra.

- Munkatársaink ezután visszaellenőrzik a rendelést és kiküldik önnek egy emailes tájékoztató formájában.

- A rendelés átttekintése után lehetősége van véglegesiteni a rendelését, majd az ott kiválasztott fizetési módok közül kiválasztva egyet rendezni annak diját.

Rendelhetek behozatali (Import) szállítást?

Természetesen, szinte a világ majdnem összes országából elérhető ezen szolgáltatás.

Milyen fajta küldemények szállítására van lehetőségem?

Négy csoportba soroltuk a küldeménytípusokat:

- Dokumentum

- Papirdoboz

- Raklap

- Speciális (henger, bor, láda, stb.)

Milyen mérethatárok vonatkoznak egy küldeményre?

Minden partnerünknél más és más méretkorlátok vannak érvényben, legyen szó dokumentum, papirdoboz, raklap vagy speciális küldeményről szó.

További információk a Partnereink menüpontban.

Van lehetőségem módosítani a megrendelést?

Amennyiben még nem fizette ki megrendelését, úgy lehetősége van azt módosítani. Ha már kiegyenlítésre került a végösszeg, nem minden esetben van lehetőség a modosításra. Ezesetben keressen fel minket személyesen.

Telephely

Mi az a telephely?

Cégünk 6db telephellyel rendelkezik a világ számos pontján, ezek partneri kapcsolatok és nem a cég hivatalos bejegyzett telephelyei, kivéve a debrecenit. Jelenleg 4db telephelyet használhatnak ügyfeleink. Két további telephelyünket egyet az USA-ban és egyet Kínában, hamarosan bevezetjük. Bővebb információt Telephelyek menüpont alatt talál.

Hogyan használhatom a telephelyeket?

Telephelyeinket minden ügyfelünk használhatja, aki regisztrál az oldalunkra. Basic tagsággal csak 2db telephely használható, az egyik amerikai és magyarországi. Pro tagsággal, az összes jelenleg elérhető telephelyünk használható. Regisztráció után, a felhasználói fiókban láthatóak az adott telephelyek címei, ahova az ügyfeleink tudnak rendelni.

Mit nem lehet rendelni a telephelyekre?

Minden telephelyre más és más szabályzat vonatkozik, ezekről a Telephelyek menüpontban pontosan tájékozódhat.

Mi történik ha tiltott árut rendelek egy adott telephelyre?

Az adott telephely megtagadhatja a csomag átvételét. Ha csak a kibontás után derül ki hogy tiltott áruról van szó, a Csomagjaim menüpontban megtalálható lesz a rendelés, viszont továbbszállítani azt nem lesz lehetőség. A csomagot vissza kell küldeni a feladónak vagy megsemmisítésre kerül az ingyenes tárolást meghaladó időtartam után. A visszaküldést minden esetben az ügyfél téríti meg, amennyiben ez nem történik meg a csomagot megsemmisítjük.

Milyen határidővel dolgoznak a telephelyek?

Minden telephely más határidővel dolgozik. Átlagosan elmondhatjuk, hogy 1-3 munkanap az átfutási idő.

Mennyi az ingyenes tárolási időszak?

Az ingyenes tárolási időtartam az összes telephelyre azonos, viszont tagság típusától függően változik annak mértéke. Basic: 10 naptári nap, Pro: 20 naptári nap. Ezt meghaladva a csomag(ok)-ra tárolási díj kerül kiszabásra. Ennek díjairól a Telephelyek menüpontban tájékozódhat.

Mennyi a maximális tárolási idő?

A maximális tárolási időtartam az összes telephelyre azonos, viszont tagság típusától függően változik annak mértéke. Basic: 20 naptári nap, Pro: 40 naptári nap. Ezt meghaladva a csomag(ok) automatikusan megsemmisítésre kerülnek.

Fizetés

Mivel és hogyan tudok fizetni?

Megrendelését számos módon egyenlítheti ki: banki átutalás vagy befizetés, online átutalás(SofortBanking), bankkártyás fizetés(B-Payment) és PayPal. További információk a Fizetési módok menüben.

Hogyan egyenlíthetem ki havidíjamat?

Havidíját online átutalással(Sofort Banking), bankkártyás fizetéssel és PayPal-al egyenlítheti ki.

Fizethetek bankkártyával?

Természetesen igen. Erre két lehetőséget is kínálunk: B-Payment és PayPal. További információk a Fizetési módok menüben.

Mi is az online átutalás (SofotrtBanking)?

A SOFORT Banking-gel soha nem látott könnyedséggel fizetheti ki online vásárlásait a megszokott online bankoláshoz használt adataival, ami rendkívüli biztonságot nyújt. A tranzakciójáról a cég valós idejű megerősítést küld a kereskedőnek, így ő azonnal feldolgozhatja megrendelését. További információ a Fizetési módok menüben.

Mi az a PayPal?

A PayPal a világ leismertebb és a legbiztonságosabb pénzforgalmi rendszere, több mint 100millió aktív felhasználója van világszerte, és az egész világon elérhető. Amerikában a legelterjedtebb, ott az online rendelések többségét PayPal-l fizetik ki. A rendszer nagyon gyors és biztonságos, ajánljuk mindenkinek. További információ a Fizetési módok menüpont alatt.

Van-e extra költsége a fizetésnek?

Igen, csak a PayPal esetében számítunk fel kiegészítő díjat, amely a teljes összeg +4%.

Milyen pénznemben lehet fizetni?

Jelen pillanatban csak Forintban lehet fizetni.

Garancia

Van olyan termék amire nincs garancia?

Új termék esetén minden esetben van gyártói garancia. Ha használt terméket vásárol, akkor elfordulhat hogy nincs rá érvényes garancia.

Hova kell küldenem a terméket garanciális probléma esetén?

Ezt a gyártó határozza meg minden esetben. Visszaküldéskor a terméket és minden ahhoz kapott hozzávalót/alkatrészt/kiegészítőt szükséges postára adni.

Meghosszabíthatom-e a garanciát?

Természetesen igen. Felár ellenében +1, 2 vagy 3 év garancia meghosszabbítás igényelhető. Nem minden gyártó ad erre lehetőséget. Előfordul, hogy ha a gyártó nem is, a bolt ahonnan vásárolunk lehetőséget ad a garancia meghosszabbításra.

A külföldi garancia érvényes itthon?

A bolti garanciák csak a megrendelés országban érvényesek. A gyártói garancia nem minden esetben terjed ki az egész világra, erről az adott gyártó weblapján kell tájékozódnunk. Amennyiben nincs világgarancia úgy abba az országba kell visszaküldenünk a terméket, ahonnan vásároltuk azt.

Ki végzi a garanciális ügyeket?

Ez általában a vásárló dolga, azonban igény esetén segítséget tudunk nyújtani.

Van-e a garancia a megrendelt termék(ek)re?

Igen van, minden esetben. Amerikában nem a boltok vállalják a garanciát hanem a gyártók. A bolttól extra térítésért vásárolhatunk garanciát. Alap esetben a gyári garancia a mérvadó, ami 90 naptól egészen élettartamig terjedhet.

Mi az a világgarancia?

A világgarancia az, amikor a megvásárolt termékre a világ minden pontján (márkaképviseleteknél, viszonteladóknál leginkább) érvényesíthetjük a garanciát. Amennyiben olyan termékkel rendelkezünk ami világgaranciás akkor bárhol is legyünk, a gyártó vállalja a termék cseréjét vagy szervizeltetését az általa megadott partnernél.

Mi az a gyártói garancia?

A gyártócég által vállalt garancia, mely nem egyezik meg a bolt által vállalt garanciával. Garancia érvényesítéskor a gyártót kell felkeresnünk.